Krydsfiner

Masser af krydsfiner online

Krydsfiner kan bruges til mange forskellige formål i byggeriet. Som gulv, vægge, tage og sågar også til møbler. Ligegyldigt hvad du skal bruge krydsfiner til, så kan du finde det her. Vi har et stort udvalg, og du behøver ikke engang tænke over levering – det kan vi nemlig også klare for dig. Vi vil nemlig gøre det nemt at handle byggematerialer.


Hos os finder du masser af byggematerialer online. Du kan handle, lige når det passer dig, og vi er altid parat med råd og vejledning, hvis du skulle være i tvivl om nogle materialer. Vi har nemlig både professionelle kunder, der ved præcis, hvad de skal bruge, og DIY’s der skal bruge assistance til at finde de helt rigtige produkter. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores online byggemarkedKrydsfiner

Krydsfiner er et byggemateriale, der spænder vidt. Det anvendes på mange forskellige måder og har flere gode egenskaber. Hos Optimera er der masser af muligheder, når det kommer til krydsfiner. Vi har krydsfiner til konstruktion, tage, vægge og støbefiner, der kan bruges, hvis du skal støbe i cement. Mangler du krydsfiner, finder du det her.


Krydsfiner er endnu stærkere end almindeligt træ og har været brugt i byggeriet helt tilbage til det gamle Ægypten. Allerede dengang var det populært at beklæde flader på møbler og vægge med finer af træ, så det så mere eksklusivt ud. Krydsfiner er ligeledes en af de ældste industrielt fremstillede træplader, der stadig kan købes i dag. Men hvordan fremstilles krydsfiner? Læs mere om fremstillingsprocessen herunder.Sådan fremstilles krydsfiner

Krydsfiner er et ekstraordinært stærkt materiale i forhold til almindeligt træ, da det er flere tynde lag, der ligger på langs og på tværs. Dette skaber større styrke, da åreretningen krydser, men også fordi de flere tynde lag giver mere styrke og fleksibilitet end ét tykt. Denne øgede styrke gør krydsfinerplader til et yndet byggemateriale.


Fremstillingen af krydsfiner kan ske på tre forskellige måder. Enten sker det ved, at der skrælles tynde lag af en roterende træstamme. Træstammen skal have et rimelig cirkulært tværsnit og ikke have krumninger, der gør udskæringen umulig. Alle disse krav til træstammerne gør, at de træer, der skal bruges til fremstilling af krydsfiner, bliver passet og plejet, så de vokser optimalt i forhold til den videre produktion. Denne produktionsmetode af krydsfinerplader kaldes skrællet finer.


En anden mulighed, når der skal fremstilles krydsfiner, er, at man benytter den knivskårne finer. Her anbringer man en træblok i en skæremaskine, som langsomt skærer små tynde plader af træet. Det kan illustreres med en ostehøvl, der skærer ost. For at kniven skal kunne skære skiverne tynde uden de splintrer, dampes træklodsen inden. Dette er dog ikke muligt med træsorter som ask, bøg og eg, da de skifter farve, når de bliver opvarmet, hvilket ikke er ønskeligt.


Den sidste metode er savskåret krydsfiner. Denne metode vælges for det meste kun, hvis træsorten er så hård eller fyldt med knaster, at den ikke kan klares ved at benytte en af de andre metoder. Når du fremstiller savskrået krydsfinerplader, så er der et væsentligt større spild, da der er mere savsmuld, som er lig med større spild af træet, mens det ligeledes går væsentligt langsommere.


Ligegyldigt hvordan lagene skæres ud, er det ens for alle metoder, at de forskellige lag limes sammen og presses med årerne på tværs. Sådan bliver krydsfinerpladerne til hårde, brud- og formfaste plader, som kan benyttes til mange forskellige formål.


Hvad kan krydsfiner bruges til?

Krydsfiner kan, som tidligere nævnt, bruges til mange forskellige ting som tag, gulv, møbler osv. Selvom krydsfineren overordnet har de samme gode egenskaber, så er der stadig forskel på, hvad for nogle krydsfinerplader du skal have, da det kommer an på, hvor og til hvad de skal bruges. Herunder beskriver vi de krydsfinerplader, du kan finde i vores sortiment


Tagkrydsfiner

Tagkrydsfiner er en kraftig type krydsfiner, der kan bruges til mange forskellige typer tagkonstruktioner – som underlag for tagpap, metaltage, skifertage og tagsten. Normalt anvendes tagkrydsfiner til enten tagunderlag eller som undertag. Limen i krydsfiner pladerne er desuden vandfast.


Bruger man tagkrydsfiner som tagunderlag, så skal det ofte kunne bære en del vægt. Vægten kan komme fra tagbelægningen og eventuelt sne om vinteren. Dette er dog intet problem, netop fordi krydsfiner er så stærkt et materiale. Tagkrydsfiner findes i tre anvendelsesklasser, som beskriver, hvor fugtigt et miljø tagkrydsfineren skal bruges i. For at vide, hvilken anvendelsesklasse du skal bruge, er det nødvendigt at kende begreber som kolde og varme.


Et koldt tag betyder, at tagkrydsfineren placeres ovenover tagisoleringen, og derfor skal kunne klare at være i udendørs klima. Er det derimod et varmt tag, så placeres tagkrydsfineren under tagisoleringen, og den vil derfor være i, hvad man definerer som indendørs klima. Skal du tilmed have et koldt, uventileret tag, så skal tagkrydsfineren også være svampebehandlet, da risikoen for svamp i denne type tag er større.


Vi har tagkrydsfiner i vores sortiment, og du kan se det her. Er du i tvivl om anvendelsesklasse eller andet, så lad vores kundeservice guide dig, så du er sikker på, du kommer hjem med de rigtige byggematerialer.


Gulvplader af krydsfiner

Gulvplader af krydsfiner kan anvendes til både svømmende og bærende undergulv. Hvor tyk gulvpladerne af krydsfiner skal være afhænger af, hvad for et gulv der skal lægges. Mulighederne med undergulv lavet af krydsfiner er mange – du kan lægge gulv af linoleum, gulvtæppe, træplanker osv.


Når du vælger gulvplader af krydsfiner, så kan du godt nøjes med at bruge anvendelsesklasse 1, da det er normale indendørs temperaturer, som gulvet skal befinde sig i. Har du andre anvendelsesbehov, så bør du sikre dig, at du får den rigtige anvendelsesklasse, der er tilpasset temperaturforholdene.


Du finder gulvplader af krydsfiner her. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal bruge krydsfiner som gulvplader, så kan kundeservice hjælpe dig. De står klar med gode råd og vejledning, så du kommer godt i mål med dit byggeprojekt.


Krydsfiner til konstruktion

Krydsfiner bruges også til konstruktion af for eksempel vægge, men også som møbelproduktion. Krydsfiner til konstruktion kommer i forskellig tykkelse, så de er mellem 3 til 7 lag. Skal de bruges som vægplader, vil en tyk krydsfinerplade være at foretrække, da vægpladen skal kunne holde en del vægt, hvis du for eksempel skal hænge noget op på væggen. Skal du derimod bruge den til møbelkonstruktion, så kan en tyndere plade være mere ideel.


Krydsfiner til konstruktion har altid en pæn side, hvor overfladen er ens og uden fejl, mens der på den anden side godt må være åbne fejl. Dette er fordi, det kun er nødvendigt, at krydsfinerpladen er pæn på en enkelt flade.


Du finder hele vores sortiment af krydsfiner til konstruktion her. Mangler du vejledning til, hvad for en krydsfinerplade du skal vælge? Så lad vores medarbejdere hjælpe dig. De kan kontaktes på mail og telefon.


Støbekrydsfiner

Støbekrydsfiner, også kaldet støbeplader, er krydsfiner, der er lavet specielt til støbning af cement i forbindelse med byggeri. Mere konkret er det krydsfinerplader i forskellig tykkelse, som efterfølgende er beklædt med fenolfilm på begge sider. Støbeplader kan også ofte bruges som bunde i trailere, hvis det er tid til at skifte den gamle ud.


Du kan se alle vores støbeplader i krydsfiner her. Har du spørgsmål til støbekrydsfiner, så lad vores kundeservice guide dig. De er behjælpelige med gode råd og vejledning, så du får de rigtige krydsfinerplader med hjem.Køb din krydsfiner online nemt og hurtigt

Det er et stort arbejde at skulle i gang med et byggeprojekt. Først skal du sætte dig ind i, hvad du skal bruge, få anskaffet dig materialerne, udføre projektet og sidst komme af med eventuelt byggeaffald. Der er mange tidskrævende steps. Det vil Optimera lave om på. Vi vil nemlig gøre det nemmere at købe dine byggematerialer, så du hurtigere kommer igennem dette step og kan rykke videre med projektet.


Vi har gjort det nemmere for dig at købe dine krydsfinerplader, eller hvad du måtte have brug for, ved at lave en online shop, hvor du kan handle, præcis når det passer dig. Samtidig behøver du ikke engang bekymre dig om at få varerne hjem – det kan vi også klare for dig. Leveringstiden er mellem 1-3 hverdage, og det hele bliver naturligvis leveret til den adresse, du har angivet.


Er du professionel, så ved vi godt, du har andre behov. Her kan du få leveret dine varer senest kl. 7, dagen efter du har bestilt dem – hvis du er oprettet til natlevering. Vi leverer til lige den adresse, du har behov for. Så bliver det ikke nemmere.God kvalitet og kvalificeret vejledning


Hos Optimera gør vi meget ud af, at vores kunder skal kunne få kvalificeret vejledning, når de skal købe deres krydsfiner og andre byggematerialer. Vores personale er uddannet i byggefagligt regi og kommer løbende på efteruddannelse, så de fortsat er opdateret på den nyeste udvikling inden for dette fag. Vi kan derfor altid hjælpe dig med dine spørgsmål, hvis du er i tvivl.


Udover god vejledning er det nødvendigt, at de byggematerialer, du køber, er af en god kvalitet. Ellers vil dit byggeprojekt ikke blive helt så godt, som du ønsker. Vi vil stå inde for kvaliteten af de produkter, vi sælger. Derfor finder du heller ikke de allerbilligste produkter i vores sortiment, da de simpelthen ikke lever op til vores krav. Det betyder dog ikke, at du skal betale for meget. Vi har stadig gode priser.


Er du i tvivl om noget, så henvend dig endelig her. Vi står klar til at hjælpe:

Kundeservice:
Tlf.: +45 48 78 44 55
Mail: kundeservice@optimera.dk