Plader

Alt i træplader: Krydsfiner, MDF plader og OSB plader

Vi har et stort sortiment af plader til dit byggeprojekt. Om du er på udkig efter krydsfiner, MDF, OSB, spånplader eller måske melaminplader, er underordnet. Vi er leveringsdygtige i alle former for plader til gulve, lofter og vinduer. Så er du professionel eller blot en entusiastisk DIY-mand, så lad os stå for dine byggematerialer.

I vores online tømmerhandel finder du alt, hvad dit håndværkerhjerte må begære – naturligvis altid af høj kvalitet og til en god pris. Du overskuer nemt det fulde sortiment uden at skulle rende fra hylde til hylde og bekymre dig om, hvordan du får varerne hjem. Samtidig kan du finde dine byggematerialer præcis, når det passer dig på døgnet.

 

Krydsfiner

Krydsfiner er laminerede træplader, hvor trælameller er limet sammen, så de bliver endnu stærkere end træ, der ikke er sammensat. Åreretningerne lægges på kryds, hvorfra ordet krydsfiner har fået sit navn. Krydsfiner bruges til mange forskellige ting – alt fra støbning, tag, gulv og generel konstruktion – og der findes også forskellige former for krydsfiner alt afhængig af opgaven.

Herunder kan du læse om alle de forskellige kategorier af krydsfiner, vi tilbyder. Er der noget, du mangler? Så spørg os endelig. Vi finder sikkert, det du søger eller et godt alternativ til det.

 

Krydsfiner til konstruktion 

Krydsfiner bruges gerne i konstruktioner, da det er et stærkt og holdbart materiale. Hvor mange lag pladen består af afhænger af tykkelsen på pladen, og hvad den skal bruge til. Vi har krydsfiner der har fra 3 til 7 lag. Ligeledes har vi krydsfiner, der er søm- og skruefaste, så de er velegnede til alle former for byggeri – om det er møbel eller større konstruktioner, er underordnet.

Når du vælger din krydsfiner, skal du være opmærksom på, at du vælger plader, der er velegnede til det miljø, de skal bruges i. Er det tørre omgivelser, eller bliver de påvirket af både vind og vejr på daglig basis? Du skal vælge anvendelsesklasse et, hvis det kun er tørre omgivelser, mens klasse to bruges ved lejlighedsvis højere fugtighed. Kun klasse tre må bruges ved store fugtpåvirkninger. Disse produkter er gerne mærket med WBP, der står for Water- and Boil-Proof.

Se alle plader af krydsfiner til konstruktion her. Er du i tvivl om, hvilke plader af krydsfiner du skal bruge? Så står vi klar til at hjælpe dig. Vores kundeservice er veluddannede i byggefaget og er derfor kompetente til at give dig god vejledning.

 

Støbekrydsfiner 

Støbekrydsfiner er ligesom normal krydsfiner lavet af flere trælameller, der er limet sammen, så de skaber en god og stærk plade, der bruges til mange forskellige ting. Der, hvor støbekrydsfineren skiller sig ud, er, at den er pålagt en glat 120 grams fenolfilm på begge sider. Støbekrydsfiner anvendes i byggeri, men ligeledes bruges de som bund- eller kantplader i trailere.

Du kan se alle de forskellige plader af støbekrydsfiner på denne side, og har du spørgsmål, så er der altid hjælp at hente i kundeservice.

 

Krydsfiner til tag og gulv 

Skal du lave tag- eller gulvkonstruktioner, så kan du med fordel bruge krydsfiner, der er lavet specielt til sådanne opgaver. Her er der nemlig fer og not i pladerne, så de er nemme at lægge i en lige flade. Derudover er pladerne ofte antimugbehandlede og vandfastlimede, så de modstår det danske klima.

Se alle plader af krydsfiner til tag og gulv her. Skulle du være i tvivl om, hvilken nogle du skal bruge, så tag kontakt til kundeservice, der altid står klar til at hjælpe med eventuelle spørgsmål.

 

OSB plader

OSB plader, der står for Oriented Strand Board, er i nogle tilfælde være et billigere alternativ til den klassiske krydsfiner. OSB pladerne fremstilles i alle bredder og længder, hvilket ikke er tilfældet med krydsfiner, da det også afhænger af træets størrelse. OSB pladerne består af lange træspåner, der blandes med lim og under stærk varme bliver presset til plader. Da pladerne ikke er afhængige af træets størrelse, kan alle stammer bruges, hvilket gør at der er et minimum af spild ved denne produktion.

OSB plader kommer i mange forskellige kvaliteter, men de kvaliteter, der er mest anvendte i Danmark, er OSB2 – der bruges til emballage og indvendig brug – og OSB3 der er vandfast og limet til konstruktionsformål. Vær derfor opmærksom på, hvad for en kvalitet af OSB pladerne, du har brug for til netop dit projekt.

Se hele sortiment af OSB plader her. Mangler du sparring omkring, hvilke OSB plader du skal vælge? Så tag kontakt til kundeservice, der er behjælpelige med svar på dine spørgsmål.

 

MDF plader

MDF plader, også kendt som Medium Density Fiberboard, består af meget fine træfibre og lim, der bliver presset hårdt sammen. MDF pladerne har en hård kerne, hvilket gør det muligt at kanterne kan fræses og slibes. Derfor anvendes MDF pladerne også ofte i fremstilling af møbler og byggeopgaver.

Som det tidligere er nævnt omkring plader af krydsfiner, så skal du også med MDF plader være opmærksom på, at de plader, du køber, skal være konstrueret til de temperaturforhold, byggeriet er i. Brug derfor kun MDF plader fremstillet til dit byggeris behov.

Se de MDF plader vi forhandler her. Vil du vide mere om MDF pladerne, eller har du brug for vejledning? Så kan kundeservice være til hjælp, da de altid er klar til at besvare dine spørgsmål.

 

Spånplader

I rækken af træplader finder vi også spånplader. En spånplade er fremstillet af træspåner og lim, der presses sammen under højt tryk og stærk varme. Spånplader bruges ofte til bærende konstruktioner, som for eksempel vægge og gulve, men også ofte til inventar. De er dog ofte ikke synlige, hvis de bruges til inventar, da de så er beklædt med finer eller kunststof, så de fremstår pæne.

Der findes forskellige spånplader alt afhængig af behovet. Du finder eksempelvis spånplader, der er melaminbelagte eller vandfaste spånplader. Ligeledes findes der cementspånplader, der er stærkere end normale spånplader - de bliver primært brugt til beklædning. Der er nok at vælge imellem, så der er sikkert også nogle til dit byggeri.

Du kan se hele udvalget af spånplader her. Mangler du hjælp? Så er vores kundeservicemedarbejdere klar til at hjælpe dig. Kontakt dem på mail eller telefon.

 

Melaminplader

Melaminplader bruges ofte til møbler som et alternativ til laminat. Melaminplader består som regel af en spånplade, der er beklædt med et lag melamin på ydersiden, så pladen får en flot overflade i en bestemt farve. Oftest kommer melaminplader i sort, grå eller hvid. Vi sælger også melaminplader, der anvendes til hobbybrug, hvor der er melamin på alle sider, så spånpladen ikke er synlig.

Se det fulde sortiment af melaminplader. Der er sikkert også nogle til dig. Har du spørgsmål til specifikke produkter, så sæt dig til tasterne eller grib telefonen og kontakt kundeservice. De står altid klar til at hjælpe

 

Sporplader

Sporplader bruges til flere forskellige ting. Eksempelvis kan du beklæde dit skur eller bygge et hegn. Det specielle ved sporplader er, at der er et indhak i pladerne, så de er nemme at lægge i et pænt symmetrisk mønster. Vores sporplader er udarbejdet af profileret krydsfiner.

Se sporplader her. Mangler du vejledning, så er vores medarbejdere i kundeservice helt sikkert klar til at hjælpe dig.

 

Gulvplader

Der findes et hav af gulvplader i forskellige størrelser. Vi har både almindelige spånplader, der bruges som gulvplader, men vi har ligeledes gulvplader, der er velegnede til vandbaseret gulvvarme. Disse gulvplader har fræsede spor, hvor det er muligt at lægge alu-varmefordelingsplader og varmeslanger. En hurtig og økonomisk løsning, hvis du skal have gulv med gulvvarme.

Se alle gulvplader her. Er du i tvivl om, hvilke gulvplader du skal bruge, så står vores veluddannede medarbejdere klar til at hjælpe dig på enten mail eller telefon. Sådan sikrer vi, at du får købt de helt rigtige materialer til dit projekt

 

Træfiberplader

Træfiberplader bruges gerne til afdækning, emballage eller underlagsplader til gulve. De består af træfibre, der sammen med voks er presset sammen til en plade. Træfiberplader er et billigere alternativ til krydsfiner. Vær opmærksom på, hvad du skal bruge pladen til, så du finder en træfiberplade, der opfylder kravene til dit behov.

Se alle træfiberplader her. Mangler du rådgivning? Så lad os hjælpe dig godt på vej. I kundeservice er der altid mulighed for at få gode råd og vejledning, så du får fat i materialerne, der passer til det byggeprojekt, du er i gang med

 

Vinduesplader

Vinduesplader, bedre kendt som vindueskarme, er praktiske når du skal lave den sidste finish på byggeprojektet. Dels har vinduesplader en praktisk funktion, da der kan stilles ting på dem, så vinduespladsen bliver udnyttet, men de kan også bruges til for eksempel at skjule varmeapparater. Vi har vinduesplader i forskellige størrelser og former – nogle beklædt med laminat.

Find dine vinduesplader her. Husk at kundeservice altid er behjælpelige med eventuelle spørgsmål til produkterne, så du er sikker på, du får de produkter, du skal bruge.

 

Online tømmerhandel – nemmere for dig

Der er stor forskel på, hvordan vi hver især foretrækker at handle byggematerialer. Er du for eksempel gør-det-selv-mand, har du måske brug for at researche de forskellige muligheder i ro og mag, så du er sikker på, du får de rigtige materialer med hjem. En professionel ved derimod muligvis præcis, hvad der skal bruges, og her er et nemt og hurtigt bestillingsflow vigtigt.

I vores online tømmerhandel har du mulighed for hurtigt at søge de byggematerialer frem, du skal bruge, men du kan også undersøge alle muligheder uden stress og jag. Du bestiller på alle tider af døgnet og behøver ikke bekymre dig om at få varerne hjem, da de bliver leveret til døren efter 1-3 hverdage.

Til vores professionelle kunder er leveringen lidt hurtigere, og du får derfor leveret dine varer dagen efter – direkte på byggepladsen. Nemt og uden bekymringer. Du har også mulighed for levering inden kl. 7 dagen efter, hvis du tilmelder dig natlevering.

Som professionel kunde kan du også tilmelde dig vores helt særlige kundeprogram, som vi kalder PROplus og få endnu flere fordele når du handler byggematerialer

 

Flere års erfaring med alle former for træplader

God rådgivning har stor betydning, når der skal renoveres, og den helt rigtige krydsfiner, OSB plade eller MDF plade skal vælges. Derfor er alt personale uddannet i byggefaget, så de kan være behjælpelige med spørgsmål omkring valg af materialer og værktøj. Du skal derfor ikke tøve med at stille spørgsmål – der er helt sikkert hjælp at hente.

For os er det vigtigt, at du får en god oplevelse med dine byggeprojekter. Dette, mener vi, kun er muligt, hvis du har byggematerialer af en god kvalitet – selvfølgelig også til en god pris. Derfor finder du ikke de billigste varer i sortimentet. De er fravalgt, da vi ikke kan stå inde for kvaliteten og deres holdbarhed.

Har du spørgsmål? Så kontakt os:

Kundeservice: 

Tlf.: +45 48 78 44 55
Mail: kundeservice@optimera.dk