Træ

Køb dine byggematerialer i træ online

Træ er et populært byggemateriale, da det er holdbart, flot og kommer i mange forskellige farver. Det kan dog være upraktisk at få købt det træ, der skal bruges til byggeprojektet, da det ofte fylder meget. I vores online trælast kan du købe dit træ, når det passer dig, og du skal ikke bekymre dig om at få det hjem – det klarer vi for dig.


Alle er velkomne hos Optimera. Vi servicerer alt fra professionelle, der har stor erfaring fra byggefaget, til dem der har planer om at kaste sig ud i deres første rigtige byggeprojekt. Vi rådgiver om materialevalg, så du er sikker på at få det rigtige med hjem, og vi giver dig en skarp pris på byggematerialer og træ af en høj kvalitet.Træ – et godt byggemateriale

Træ er et stærkt og fleksibelt byggemateriale, der kan bruges til rigtig mange forskellige ting som træfacader, trægulve, træterrasser osv. Der er et hav af muligheder, når det kommer til træ. Desuden kan du også få mange forskellige typer og farver, hvilket igen er med til at gøre træ til et attraktivt materiale, da der næsten altid er et look, der passer til din smag.


Vi har flere forskellige typer af træ i de danske skove. Ask, eg, bøg og skovfyr er blot nogle af de træarter, du kan finde i den danske natur – og der findes mange flere typer træ på verdensplan. De har alle forskellige egenskaber, og det er derfor vigtigt at vælge den rigtige type træ til opgaven. Skal du for eksempel have træ, der skal i berøring med jord, så er bøgetræ et dårligt valg, da det ikke indeholder naturlige stoffer, der beskytter mod svampe og råd.Hvad bruges træ til?

Vi bruger træ til mange forskellige ting, og når der fældes et træ, så bliver hele træet anvendt. Dette betyder, at der er et minimum af spild ved træproduktion. Træ benyttes som byggemateriale til både gulve, møbler og bygningsdele, men også til brændsel, papir og dyrehold (ofte i form af træspåner). Desuden er der også et stort forbrug af træ i julen, hvor juletræer og pyntegrønt ligeledes pryder hjem og gader.


Træ kan benyttes både behandlet og ubehandlet. Er det for eksempel en facadebeklædning af træ, så kan træet med fordel behandles, så det er mere modstandsdygtigt overfor vejrets påvirkning. Skal træet bruges som pæle i jorden, vil trykimprægneret træ være en mulighed, da denne behandling gør træet stærkere overfor svampe. Trægulve kan behandles med både lud, lak og olie, så du får netop det look og den holdbarhed, du har brug for. Der er mange muligheder, når det kommer til materialet træ.Er træ et bæredygtigt byggemateriale?

Træ vil for mange betragtes som et bæredygtigt byggemateriale, da det ikke kræver en lang og miljøbelastende proces at fremstille det. Desuden er det nemt nedbrydeligt for naturen, og bliver ikke til giftigt affald, når det kasseres. Samtidig kan hele træet bruges ved produktionen, så der ikke er et stort spild ved fremstillingen af byggematerialet.


Dette er naturligvis ikke tilfældes med trykimprægneret træ, da denne type træ er behandlet med giftige kemikalier, der ikke nemt kan nedbrydes. Går du derfor efter at gøre dit byggeprojekt så bæredygtigt som muligt, så skal du i stedet gå efter træ, der ikke er behandlet med kemikalier, men hvor træets naturlige egenskaber gør det mere modstandsdygtigt overfor for eksempel råd og lignende.Hvordan genbruges træ?

Rent træ fra genbrugspladser, overskudsflis og høvlspåner fra fabrikker, der fremstiller byggematerialer og møbler, kan genanvendes. Eksempelvis kan det laves til spånplader, som så igen kan bruges i møbelindustrien. Mange billigere møbler er lavet af spånplader, der er beklædt med laminat, så de får en speciel farve eller mønster. Det er også at den årsag, at du skal aflevere dine gulvbrædder og lignende træ et bestemt sted på genbrugspladsen.


Træet kan godt genanvendes, hvis det er lakeret eller malet, dog kun så længe det er til indendørs brug. Står du i stedet med træ, der er malet med træbeskyttelse, trykimprægneret eller på anden måde behandlet med udendørspræparater, så skal det betragtes som farligt affald. Det er et godt huskeråd, når du skal aflevere gamle byggematerialer af træ på genbrugspladsen.


Her hos os finder du mange forskellige byggematerialer i træ – både til indendørs og udendørs brug. Du kan læse mere om vores produkter af træ herunder.Hvidt træ

Vi har et stort sortiment af ubehandlet hvidt træ til alskens forskellige opgaver. Under kategorien med hvidt træ finder du blandt andet lægter, spærtræ, tømmer, planker, brædder og meget mere. Når du køber hvidt træ, så er træet ikke på forhånd behandlet, og du kan derfor selv efterbehandle det, som det passer dig.


Hvidt træ kan bruges på alle steder, hvor det ikke vil blive udsat for fugt og vand. Det kan for eksempel være som dør- og vindueskarme eller til indvendig beklædning af vægge eller lofter. Du kan vælge at behandle det med maling, olie eller lignende, så du får netop det look, du leder efter. Kapsler du dit hvide træ ind mellem andre byggematerialer, så kan det også sagtens bruges, da træbeskyttelse så ikke er nødvendig.


Skal du bruge hvidt træ til dig næste byggeprojekt? Så kan du finde alle vores varer i hvidt træ her. Mangler du information eller hjælp til at vælge det helt rigtige produkt i hvidt træ, så står vores kundeservice klar til at hjælpe dig.Trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er ideelt, hvis du skal lave en konstruktion, der skal være i kontakt med jord eller under hård påvirkning fra vand. Træet er blevet behandlet med imprægnering under højt tryk, hvilket gør at kemikalierne presses ind i træet, så det bliver mere holdbart hele vejen igennem.


Hvilken klasse af trykimprægneret træ, du skal vælge, er afhængigt af, hvad du skal bruge træet til. Desuden bør du kun vælge træ, der er mærket med NTR eller DS/EN, da det har stor betydning for, hvilke kemikalier der er anvendt i træet. Vi har nemlig skrappere krav til kemikalierne i Danmark end i andre dele af verden. Du kan læse meget mere om trykimprægneret træ og mærkninger under den kategori.


Hvis du vil se sortimentet af trykimprægneret træ, så skal du klikke her. Mangler du vejledning omkring mærkning eller andet, så rådfør dig endelig hos vores kundeservice.Alt i træplader

Vi har stort set alt, hvad en håndværker måtte få brug for, når det kommer til træplader. Så leder du efter træplader, er du kommet til det helt rette sted. Krydsfiner, MDF-plader, OSB-plader, spånplader, bordplader, hylder osv. – ja, du kan få det hele. Træpladerne har forskellige egenskaber, der gør dem velegnede til forskellige projekter.


Krydsfiner, OSB- og MDF-plader er gode til konstruktioner, mens spånplader kan benyttes til inventar og møbler – beklædt med melamin eller ej. Der er masser af muligheder med træplader, og det er dine behov, der sætter grænserne.


Du finder alle vores træplader her. Er du i tvivl om, hvilken træplade du skal vælge, så kan vores kundeservice være behjælpelige med gode råd og vejledning.Trælister

Trælister findes i stort set alle huse underordnet, hvornår de er bygget. De findes i mange forskellige former alt afhængigt af, hvad du skal bruge dem til. Hos os finder du et stort udvalg af trælister. Du kan blandt andet købe fodlister, forkantlister, fejelister, skyggelister, rundstokke osv. Du kan få de fleste i både rå og malede udgaver.


Hver enkelt træliste kan bruges til noget forskelligt. Fodlisterne kan skjule et eventuelt mellemrum mellem væggen og gulvet. Fejelister skjuler mellemrummet mellem dørtrinnet og gulvet, mens forkantlisterne kan bruges til inddækning omkring døre og vinduer. Det er derfor afhængigt af din opgave, hvilken en træliste du bør vælge.


Få overblik over alle vores trælister her. Hvis du er i tvivl om trælistens anvendelse, eller præcis hvilken en du skal bruge, så send vores kundeservice en mail eller ring til dem i åbningstiden. Så er du sikker på, du får lagt de rigtige produkter i kurven.Modulhegn

Modulhegn er en ideel løsning, hvis du vil have et pænt og funktionelt hegn, som er nemt at sætte op. Modulhegn i træ kommer i færdige dele, der er lige til at gå til og lette at montere. Du kan få dem i et hav af former og farver, og kan naturligvis også selv vælge at efterbehandle dem med maling, olie eller lignende.


Når du skal bestille et modulhegn, så starter du med at vælge de brædder, som hegnet skal bestå af. Efterfølgende vælger du så en låge, hvis der skal være en sådan, og så slutter du af med at bestille stoler og topplanker. På den måde kan du designe dit hegn helt, som du gerne vil have det.


Se alle vores modulhegn her. Hvis du har spørgsmål til vores modulhegn, så skal du endelig ikke brænde inde med dem. Lad vores veluddannede personale hjælpe dig. De kan kontaktes på både mail og telefon.Facadebeklædning og stern af træ

Facadebeklædning kan udføres i forskellige materialer – en af mulighederne er træ. Facadebeklædning kan fungere som et æstetisk løft af bygningen, men det kan også være en direkte nødvendighed for at beskytte de underliggende materialer mod vind og vejr. For at facadebrædderne har den bedst mulige holdbarhed, er det nødvendigt, at de vedligeholdes med træbeskyttelse, så de ikke begynder at rådne eller bliver angrebet af insekter og svamp. Det samme er gældende for sternbrædder.


Du kan få flere forskellige facadebrædder, der vil give forskelligt look. Du kan vælge mellem en klinkbeklædning, vandret eller lodret beklædning og en designprofil. Det er helt op til dig, hvad du helst vil have. Du kan få dem med en naturlig trykimprægneret farve eller i en sortmalet udgave.


Se vores facadebeklædning og stern her. Vejledning kan du altid få hos vores kundeservice. De hjælper gerne med information om produkterne eller vejledning i, hvordan du bruger dem.Terrasser af træ

Terrasser udføres gerne i træ, men der findes flere forskellige træsorter, som kan bruges til formålet. Du kan få trykimprægnerede terrassebrædder eller terrassebrædder af lærk, kebony eller termotræ. Hvad der er det rette valg til dig kommer helt an på, hvorvidt du vil have kemikaliebehandlede træbrædder eller ej, men også hvilket udtryk du ønsker.


Det er også en mulighed at vælge terrassebrædder, der ikke udelukkende består af træ. Komposit er et blandingsprodukt, der består af træfibre, plast og tilsætningsstoffer. Sådan får du nogle terrassebrædder, der stadig ligner træ, men som kræver mindre vedligehold. Sådanne terrassebrædder finder du også her.


Find træ eller komposit til din terrasse her. Mangler du vejledning til dit terrasseprojekt? Så kan du kontakte vores kundeservice. De står klar med gode råd til materialerne.Din online trælast

Vi vil gøre det så nemt for dig som muligt at få ført dine byggeplaner ud i livet. Dette gør vi for eksempel ved at give dig muligheden for at købe dine byggematerialer af træ, lige når det passer dig. Det er underordnet, om du bestiller materialerne på vej hjem fra arbejde i toget, eller om det skal være i weekenden, mens børnene leger i haven. Online er der åbent 24/7 – og så slipper du også for at bekymre dig om transport. Det kan vi nemlig klare for dig.


Når du køber træ og andre byggematerialer fra vores online trælast, så kan du få leveret varerne helt til døren. Vores leveringstid er mellem 1-3 hverdage, og vi leverer i hele landet. Er du professionel, får du endnu hurtigere levering, da du kan bestille dine varer til levering senest dagen efter kl. 7 om morgenen. Naturligvis leveret på den adresse eller byggeplads, hvor de skal bruges.Mange års erfaring med træ og byggematerialer

Hos Optimera har vi mere end 80 års erfaring med byggematerialer og har ligeledes egen træproduktion. Vi ved derfor, hvilken type træ du skal bruge til enhver opgave. Vores personale er uddannet inden for byggefaget, så de kan yde god og professionel service til dig. Det er nemlig den gode vejledning, der kan betyde, hvorvidt du får de rigtige varer i kurven.


Vi vægter god kvalitet højt. Derfor finder du heller ikke de allerbilligste produkter i vores sortiment. Vi mener nemlig ikke, at vi kan stå inde for deres kvalitet. Det betyder dog ikke, at du skal betale for meget for dine byggematerialer af træ – vi har nemlig også gode, rimelige priser.


Har du spørgsmål til os, så henvend dig endelig her. Vi står klar til at hjælpe:


Kundeservice: 

Tlf.: +45 48 78 44 55
Mail: kundeservice@optimera.dk