Facade & beklædning Søg
({{ resultsCount }} resultater)

Facadebeklædning kan købes online

Det behøver ikke være besværligt at købe facadebeklædning. Hos os kan du klare alle indkøbene hjemmefra, lige når det passer ind i din tidsplan. Vi har både skifer, planker af fibercement fra Cembrit og Ivarsson og andre facadeplader, så din facade kan stå smuk, når dit projekt er ovre – underordnet om du er professionel eller en handy gør-det-selv-mand.


Er det ikke lige facadebeklædning, du er ude efter, så finder du også et hav af andre byggematerialer i vores online byggemarked. Vi har materialer til både tag, isolering, gulve, vægge og meget mere. Kig igennem vores sortiment, find det du skal bruge og lad os levere det til dig. Så er der ingen grund til ikke at gå i gang.Facaden – en vigtig del af din bolig


Husets facade er det yderste lodrette lag af ydervæggen og er i høj grad med til at præge udseendet på din bolig. Det er en smagssag, hvilken type facadebeklædning man bedst kan lide, og der er ligeledes fordele og ulemper ved dem alle. Facaden har nemlig ikke kun en æstetisk funktion – tværtimod. Den skal nemlig ligeledes beskytte mod sol, regn, vind og temperatursvingninger, så de indvendige byggematerialer ikke tager skade af den vejrlige påvirkning.


Flere tror, at en facadebeklædning er med til at påvirke, hvorvidt et hus er sundt at bo i eller ej. Dette er dog ikke korrekt. Myten går på, at et træhus er sundere at bo i end et hus af beton. Det er dog ikke facadebeklædningen, der afgør dette. Det er i stedet et spørgsmål om, hvorvidt huset er ordentligt isoleret, om det er fri for lugt, og om der er tilstrækkelig udluftning. Du kan derfor trygt vælge den facadebeklædning, der tiltaler dig, uden at overveje om det gør dit hus usundt at bo i.Mange forskellige typer facadebeklædning


Der findes mange forskellige muligheder, når du skal vælge facadebeklædning til din bolig. Nogle af dem har været brugt i lang tid, mens andre materialer er nyere. Nogle af de mest almindelige facadebeklædninger er mursten, træ og fibercementplader. Herunder kan du læse mere om de forskellige typer af facadebeklædning.


Mursten


Mange husejere vælger en facadebeklædning af mursten, da der i Danmark er tradition for klassiske facader af mursten. En facade af mursten (uden puds eller lignende overfladebehandling) er lige så tyk som de mursten, du vælger, hvilket for det meste er omkring 11 cm. Mursten kommer i flere forskellige farver – hvor rød og gul er de meste almindelige.


Facader af mursten har en lang levetid. Faktisk holder de gerne i flere 100 år. Samtidig kræver de nærmest ingen vedligehold. Det eneste, der skal gøres ved en murstensfacade, er, at den en gang imellem skal tjekkes igennem for revner og huller i fugerne, da sådanne utætheder gør det muligt for fugt at slippe ind i konstruktionen.


Hvis du er på udkig efter mursten til din facadebeklædning, så finder du hele vores udvalg af mursten og tilbehør til opmuring her. Har du problemer med at finde ud af, om det er den type facadebeklædning, du skal vælge, så lad vores kundeservice hjælpe dig videre.


Træ som facadebeklædning


En facadebeklædning af træ er især populær hos vores naboer i det svenske, men vi ser bestemt også boliger med træ som facadebeklædning herhjemme. Træ er et tyndt alternativ mursten, da en træfacade ikke er mere end mellem 2,5-5 cm tyk. Det er derfor også en væsentligt lettere facadebeklædning end mursten.


Facadebeklædning af træ holder normalt mere end 100 år, hvis de får den korrekte vedligeholdelse. Vedligeholdelsen af træfacader består i ca. hver 5.-10. år at male træet og eventuelt udskifte de brædder, der er blevet beskadiget eller er for nedslidte. Der er derfor mere vedligeholdelsesarbejde i træ som facadebeklædning end mursten. Dog er træ også en billigere løsning.


Hos os finder du et stort udvalg af træ, vi har nemlig også en online trælast. Se hele vores udvalg af træ her. Mangler du rådgivning i, hvad for en type træ du skal vælge, eller om det overhovedet er træ, du skal bruge som facadebeklædning, så lad vores kundeservice guide dig.


Facader af fibercement


Facader af fibercement ses i mange forskellige udgaver, og der er ligeledes flere forskellige producenter, som producerer dem. Her sælger vi primært produkter fra Cembrit og Ivarsson. Fibercementplader kommer i mange former og farver, så der er rigtig mange valgmuligheder, når du skal finde et udseende, der passer til din smag. Der findes fibercementplader, som er helt glatte på overfladen, men der findes også planker og brædder af fibercement, hvor overfladen fuldstændig ligner træ. Mulighederne er mange.


Flere har været skeptiske overfor brugen af fibercementplader, da materialet forbindes med brugen af asbest, som har sundhedsskadelige virkninger. Der bliver dog ikke i dag brugt asbest i fremstillingen af fibercementplader, da asbest blev gjort forbudt at bruge tilbage i 1987. I dag bruges i stedet cellulose- og plastfibre, som ikke har en skadelig virkning. Du kan derfor trygt bruge fibercementplader som facadebeklædning.


Fibercementplader holder almindeligvis mere end 50 år, og den type facadebeklædning kræver stort set intet vedligehold. Det er kun nødvendigt med en afvaskning af planter og spindelvæv, samt at sikre at fibercementpladerne eller -brædderne stadig er skruet ordentligt fast. Fibercementplader er dog et materiale, der ikke er modtageligt for råd og svamp, så der er intet vedligehold i forhold til forebyggelse af disse ting.


Der er flere forskellige producenter af fibercementplader og -brædder. De to producenter, vi primært forhandler, er Cembrit og Ivarsson. Fra Cembrit finder du både helt glatte fibercementplader, men også fibercementbrædder der ligner almindeligt træ. Hvis du er på udkig efter netop trælooket, så er det også muligt at finde Ivarplank fra Ivarsson, som ligeledes er en af de producenter, vi fører.


Vi har et stort udvalg af forskellige typer fibercement, du kan bruge som facadebeklædning. Hvis du er interesseret i fibercementplader med glat overflade fra Cembrit, så finder du dem her. Der er et stort udvalg af farver. Er du i stedet mere interesseret i fibercementbrædder, der har et look som rigtigt træ, så finder du udvalget fra Cembrit og Ivarsson her.


Hvis du mangler rådgivning i, hvad for en type fibercementplade du skal vælge, eller om du helst vil have produkter fra Cembrit eller Ivarsson, så henvender du dig blot hos vores kundeservice. De vil altid gerne hjælpe med stort og småt. De kontaktes på enten mail eller telefon inden for den almindelige åbningstid.


Facadebeklædning af skifer


Skifer er et naturprodukt, som har en utrolig stor brudstyrke og samtidig har en smuk, naturlig farvenuance. Skifer bruges både til facadebeklædning og tagbelægning på grund af dets styrke og lange holdbarhed. Skiferen til facadebrug har et mindre overlæg, hvilket betyder at det er en mere økonomisk løsning sammenlignet med skifertaget, hvor der er et langt større overlæg, og derfor skal bruges flere skifersten.


Facadebeklædning af skifer holder over 100 år og kræver generelt ikke nogen særlig vedligehold andet end at sikre, at der ikke er ødelagte sten. Det er derfor ikke særlig ressourcekrævende at vælge skifer som facadebeklædning. Som en ekstra bonus så er skifer et grønt alternativ, da fremstillingen er naturlig, og det ikke indeholder skadelige stoffer, som skal nedbrydes ved udskiftning.


Du finder hele vores sortiment af skifer til facadebeklædning her. Mangler du information omkring anvendelsen af skifer, eller er du bare i tvivl om, hvor mange sten du skal bestille, så lad vores kundeservice hjælpe dig. De besvarer gerne spørgsmål, og de kontaktes på både mail og telefon.


Vindspærrer, sålbænke og andre facadeplader


Mangler du vindspærrer, sålbænke eller andre facadeplader som cementspånplader eller fermacell-plader, så er vi også leveringsdygtige i det. Det er nemlig vigtigt, at alle elementer af facaden er på plads, for at du får et godt resultat. Sålbænke sikrer, at regn bliver ledt væk fra facaden, så der ikke trænger fugt ind, mens vindspærren skal sikre, at der ikke trænger fugt og vind ind gennem isoleringen.


Er du på jagt efter vindspærrer, så skal du kigge nærmere her. Er det mere sålbænke, du skal have fat i, så er det i stedet her. Mangler du facadeplader, der skal ligge under din rigtige facadebeklædning, så er det her, du finder dem. Skulle du have spørgsmål til produkterne, så er vores medarbejdere behjælpelige med at besvare dem.


I denne kategori finder du naturligvis også tilbehør til din facadebeklædning. Vi har facadeskruer, kantforsegler og andre materialer, du kan få brug for, når du er i gang med at bygge din facade.


Facadeskruer finder du her, mens du kan købe kantforsegler her. Andet tilbehør til facaden finder du i denne kategori her. Mangler du vejledning i tilbehøret, så lad os det vide. Vi er altid behjælpelige med råd og vejledning.Få styr på facadebeklædningen online


Hos Optimera sætter vi en ære i at gøre det så nemt for dig at handle byggematerialer som muligt. Derfor har vi lagt hele vores sortiment af byggematerialer til facadebeklædning og en masse andre områder online. På denne måde er det muligt for dig at klare dine indkøb præcis, når det passer dig. Samtidig skal du heller ikke koncentrere dig om levering, for det kan vi også klare for dig. Lader du os klare det, så har du din varer inden for 1-3 hverdage efter din bestilling er gennemført – og vi leverer naturligvis i hele Danmark.


Er du en af vores mange professionelle kunder, så klarer vi ligeledes også leveringen for dig, hvis det ønskes. Og vi sørger for, at du har dine materialer senest dagen efter kl. 7, hvis du er oprettet til natlevering. Så er det lige til at gå i gang med arbejdet, når du møder ind.Du får kvalitet og god service


Hos os finder du facadebeklædning af god kvalitet fra blandt andet Cembrit og Ivarsson. Vi vil nemlig ikke forhandle produkter, som ikke overholder vores strikse kvalitetskrav. Vores succes er baseret på, at du kommer godt i mål med dine byggeprojekter, og derfor vil vi levere materialer som sikrer, at du har mulighed for det. Det betyder naturligvis ikke, at du skal betale for meget. Hos os får du kvalitet til en fair pris.


En af de andre elementer, der er nødvendige for et succesfuldt byggeprojekt, er, at du skal have mulighed for rådgivning, hvis du har behov. Derfor står vores veluddannede personale altid klar til at vejlede dig, hvis du skulle have nogen spørgsmål.


Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os på nedenstående oplysninger:

Kundeservice:
Tlf.: +45 48 78 44 55
Mail: kundeservice@optimera.dk

Læs mere
Restsalg

Varenummer:
{{SelectedVariant.Id}}
Lagerstatus:
På lager ( ) Ikke på lager
Se beholdning i butik
 
 
Varenummer:
{{product.Id}}
Lagerstatus:
På lager ( ) Ikke på lager
{{product.DeliveryText}} levering
 
Se beholdning i butik
 
 
{{price.LabelString}} {{price.PriceString}}
Din pris: {{price.PriceNumber}}{{price.PriceUnit}}
Alle priser ekskl. moms Alle priser inkl. moms Pris kun ved kortbetaling på optimera.dk
Onlinepris: {{SelectedVariant.SalesPrice}} /{{product.PriceUnit}}
Alle priser inkl. moms
Pris kun ved kortbetaling på optimera.dk
Antal   /{{ product.PriceUnit }}
{{price.LabelString}} {{price.PriceString}}
Din pris: {{price.PriceNumber}}{{price.PriceUnit}}
({{product.LoadedPrice.AlternateUnit.SalesPrice}} / {{product.LoadedPrice.AlternateUnit.Identifier}})
Alle priser ekskl. moms Alle priser inkl. moms Pris kun ved kortbetaling på optimera.dk
Onlinepris: {{ product.Price }} /{{product.PriceUnit}}
({{product.LoadedPrice.AlternateUnit.SalesPrice}} / {{product.LoadedPrice.AlternateUnit.Identifier}})
Alle priser inkl. moms
Pris kun ved kortbetaling på optimera.dk
Antal   /{{ product.PriceUnit }}
{{ paging.pagingText }}