Murerartikler

Køb kalk, cement og mørtel online – så er du klar til murerarbejdet

Når du skal udføre et godt stykke murerarbejde, så er det vigtigt med de rette materialer. Om det er kalk, cement, mørtel eller et helt andet produkt, du skal bruge, så kan du sikkert finde det her hos os. Er det ikke lige artikler til murerarbejdet, du er på jagt efter, så har vi også en lang række andre byggematerialer i vores sortiment.


Det behøver ikke være besværligt at handle byggematerialer – det kan faktisk bare gøres hjemme fra sofaen, lige når det passer dig. Vi har nemlig hele vores sortiment af byggematerialer liggende online, så du nemt og hurtigt kan finde det, du skal bruge. Har du brug for vejledning, så kontakter du blot vores kundeservice, der giver samme gode hjælp, som du kender det fra vores byggecentre. Og leveringen kan vi også klare for dig.Hvad laver en murer?


De typer af opgaver en murer udfører varierer meget. De kan bestå af at bygge enkelte vægge, mure eller sågar hele huse, pudse facader, lægge tagsten samt opsætte fliser på vægge og gulve. Opgaverne kan foregå udendørs i alt slags vejr, men også indendørs, som det for eksempel er tilfældet med opmuring af et badeværelse.


De mange forskelligartede opgaver kræver adskillige forskellige produkter, for at hver enkelt opgave kan udføres optimalt. Eksempelvis skal produkter, der bruges i et badeværelse altid være beregnet til et vådrum, da fugt og vand ellers vil skade konstruktionen. Ligeledes skal der benyttes de rette materialer, når der lægges henholdsvis fliser og mures mure.


Optimera har et hav af produkter, du kan bruge, hvis du arbejder som murer, eller blot er en murerentusiastisk DIY, der skal til at kaste dig ud i din første rigtige mureropgave. Du finder cement, mørtel, kalk, fugemasse og meget mere. Herunder kan du læse mere om vores byggematerialer:Sand og grus


Sand og grus er en fast bestanddel af en murers arbejdsredskaber. Sand eller grus benyttes nemlig til at lave mørtel og beton. Sandet er ofte af en mere grov slags, da de mere grovslebne sandkorn sikrer, at for eksempel din mørtel fungerer bedre som bindemiddel og får murstenene til at hænge bedre sammen.

På flere produkter står der standsand, men denne betegnelse forveksles hurtigt med fint, blødt sand, som vi kender det fra de danske strande. Dette sand ville ikke egne sig til byggeri, da sandpartiklerne nærmest er runde og enskornede. Når der skrives strandsand, er der derfor tale om havsand, som er en del mere skarpt end strandsand.

I daglig tale kan der hurtigt sættes lighedstegn mellem sand og grus, men det er faktisk kornstørrelsen, der afgør, om det er sand eller grus. Sandkorn er mellem 0,06-2 mm store, mens grus har kornstørrelser på 2-20 mm.

Vi har både sand og grus hos Optimera, og du finder hele sortimentet her. Mangler du vejledning i, hvad for en type sand eller grus du skal bruge til dit projekt, så kan du trygt spørge vores kundeservice. De står klar til at opklare dine spørgsmål.Vådrumsmembran


En vådrumsmembran fungerer som en ekstra sikkerhed mod vandskader i vådzonerne i dit hjem. Vådrumsmembranen smøres ud, inden der sættes fliser op, og fungerer derefter som en spærrende hinde, som vandet ikke kan trænge igennem. Det er ikke lovpligtigt at bruge vådrumssikring, som en vådrumsmembran også kaldes, i alle typer af badeværelser, men det kan ikke betale sig at spare på dette område.


Er der den mindste fejl i konstruktionen, så vil en vådrumsmembran sikre, at der ikke sker vandskaber på trods af mindre fejl. Det kræver stor teknisk snilde at lave en fejlfri konstruktion, der ikke lukker vand ind, og vådrumsmembran er så relativt billigt, at det ikke kan betale sig at spare på netop dette område.


Vi har vådrumsmembran i vores sortiment, som du kan se her. Har du spørgsmål til vådrumsmembran eller et andet produkt, så er du altid velkommen til at kontakte vores personale. De er altid klar med gode råd og vejledning.Klæb


Klæb er en fælles betegnelse for den masse, der bruges til at klæbe et givent materiale op med. I vores online byggemarked har vi primært fliseklæb, der er beregnet til opsætning af fliser. Der findes flere forskellige former for fliseklæb, som hver især er beregnet til forskellige ting. Du kan for eksempel få fliseklæb, der er beregnet til forskellige typer af underlag, nogle der er beregnet til våde rum, og nogle der kan bruges udendørs.


Du finder vores fliseklæb her. Er du i tvivl om, hvilken en type fliseklæb du skal bruge, så lad vores kundeservice guide dig. Så er vi sikre på, du kommer hjem med den rigtige type.Fugemasse


Der findes et hav af fugemasser på markedet. Hver enkelt kan anvendes til forskellige ting, og det er alfa og omega, at du benytter den rigtige fugemasse til din opgave. Ellers risikerer du, at fugemassen ikke er beregnet til netop den luftfugtighed, varme eller andet, og den derfor går i stykker og ikke virker optimalt.


Her i vores online byggemarked har vi to typer af fugemasser – flisefugemasse og siliconefugemasse. Fugemassen til fliser er, som navnet antyder, primært udviklet til at fuge mellem fliser, så du får en flot ensartet væg. Flisefugemasse er cementbaseret og hærder til en hård overflade.


Siliconefugemasse bruges til flere forskellige opgaver, men fælles for dem alle er, at de giver en elastisk fuge, som er optimal når der kan opstå gnidninger mellem materialer. Siliconefugemassen er vandtæt, nem at rengøre og meget elastisk. Oftest bruges siliconefugemasse mellem væg og gulv samt i hjørner.


Du finder vores sortiment af fugemasser her. Mangler du information om en fugemasse, eller ved du ikke, hvad for en fugemasse du skal vælge? Så lad vores kundeservice hjælpe dig. De kan kontaktes på mail og telefon.Cement


Cement bruges gerne til fremstilling af både beton og mørtel. Cement er fremstillet af kalk og ler, der blandes sammen og herefter brændes. Til sidst knuses den brændte cement, så den bliver til et gråt pulver. Når cement blandes op med vand, begynder det at hærde op, og det kan derfor danne en fast, hård overflade, som normalt vil kaldes beton.


Er du på udkig efter cement, så er du kommer til det rigtige sted. Du finder alt vores cement her. Vores kundeservice er klar til at vejlede dig, hvis du har brug for hjælp til, hvilken cement du skal bruge.Kalk, kridt, gips og plast


I denne kategori finder du alt fra stampet kalk til curingmiddel og plastificeringsmidler. Curingmiddel og plastificeringsmidler er hver især ingredienser, der kan bruges til at bearbejde din cement og mørtel, så den får de helt rigtige konsistens, der gør den nem at arbejde med. Stampet kalk bruges til overfladebehandling af puds og murværk, så det får udseendet af kalk, som man kender det på gamle gårde og lignende.


Vil du se alle produkter inden for stampet kalk, curingmiddel og plastificeringsmidler, så finder du dem her. Har du andre spørgsmål til kalk eller lignende, så kan du stille dem til vores personale, som sidder klar til at hjælpe dig.Mørtel


Mørtel er et materiale, der anvendes i murværk for at fylde mellemrummene mellem stenene. Mørtel skal altså både lukke mellemrum, men også sørge for at de holdes sammen, så de bliver til en fast konstruktion. Mørtel er en blanding af sand og vand, som enten er tilført cement eller kalk. Hvorvidt det er cement eller kalk, der er tilføjet kommer an på, hvilken type mørtel det er.


Mørtel har været brugt i byggeriet langt tilbage i historien. Kalkstensmørtel kan spores tilbage til omkring 4000 f.Kr., mens cementmørtel blev udviklet af romerne, men det er dog mest blevet udbredt efter det 18. århundrede. Mørtel kan plastificeres, så det er nemmere at arbejde med i en sprøjtepistol, hvis der anvendes et plastificeringsmiddel i den. Sådan får du en mere klistret masse, der ikke hærder eller stopper til.


Find hele vores sortiment af mørtel her. Mangler du råd og vejledning omkring mørtel, så lad vores dygtige personale vejlede dig. De står klar til at hjælpe både telefonisk og pr. mail.Støbemasse

Støbemasse bruges til forskellige støbeopgaver. Det kan for eksempel være udligning af niveauforskelle eller støbning af et nyt gulv i badeværelset. Der er mange forskellige typer af støbemasser, som har hver deres styrker. Støbemasse kaldes også nogle gange for gulvspartelmasse, afretningsmasse og flydestøbemasse, så det må siges, at kært barn har mange navne.


Find vores støbemasse her. Søger du information omkring vores støbemasse, som du ikke kan finde, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice. De hjælper altid gerne med spørgsmål om vores varer.Beton


Beton er, som beskrevet længere oppe, en blanding af cement, vand og sand – eventuelt også nogle andre ingredienser. Beton er meget brugt i byggeriet til både store og små konstruktioner. Det udmærker sig ved at være formbart under støbningen, have en rigtig høj trykstyrke og kunne modstå vind og vejr. Støber du armeringsjern ind i beton, så får du en konstruktion, som er endnu stærkere, og derfor også kaldes armeret beton.


Før i tiden var man bange for, at beton kunne give et dårligt indeklima. Dette er ikke tilfældet, og faktisk er beton god til at udveksle varme med omgivelserne, så der ikke bliver meget varmt, selvom det er hedt udenfor. Der er derfor flere fordele ved at anvende beton som byggemateriale i dag.


Se al vores beton i denne kategori. Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige beton? Så lad os guide dig. Du kan kontakte vores kundeservice, hvor der altid er plads til at give et par gode råd.Det er nemt og hurtigt at købe cement, mørtel og kalk online


Det kan være en hård omgang, når der skal handles byggematerialer til murerarbejdet. Ofte er materialerne tunge og uhandy at håndtere. Vi har dog gjort det meget nemmere for dig at få handlet både cement, mørtel, kalk og lignende murermaterialer – du kan nemlig blot gøre det hjemmefra. Find lige det du skal bruge, læg det i kurven, betal og få det leveret til adressen. Det kalder vi nemt.


Leveringen vil foregå mellem 1-3 hverdage, efter du har bestilt materialerne, og de vil naturligvis blive leveret til lige netop den adresse, som du har brug for. Vi kører nemlig i hele Danmark. Er du en af vores professionelle kunder, har du mulighed for at få endnu hurtigere levering på dine ordrer. Du kan nemlig få dine varer senest kl. 7 dagen efter bestilling, hvis du er oprettet til natlevering. Det er god service.Hos os får du kvalitet og gode råd


Her hos Optimera sætter vi en ære i, at du kommer godt i mål med dine byggeprojekter. Derfor forhandler vi kun produkter, som vi selv kan stå inde for rent kvalitetsmæssigt. Du finder derfor ikke nødvendigvis de billigste varer på markedet, hvis ikke de kan leve op til vores høje kvalitetskrav. Det betyder dog ikke, at du skal betale for meget. Vi har nemlig masser af gode tilbud.


Bare fordi du handler online, skal du ikke snydes for den gode personlige rådgivning, du kan få i vores fysiske byggecentre. Derfor kan du i vores åbningstid kontakte vores kundeservice, som gerne assisterer med gode råd og vejledning.


Er du i tvivl, så står vi klar til at hjælpe dig:

Kundeservice:
Tlf.: +45 48 78 44 55
Mail: kundeservice@optimera.dk