Mur & fundament

Mursten, lecablokke og fundablokke

Skal du i gang med at bygge en bolig, så kan dit byggeprojekt med fordel starte her hos os. Vi har mursten, lecablokke, fundablokke, gasbeton, termblokke og en masse andre produkter til både ydermure og fundamentet. Så er du godt kørende, når byggearbejdet går i gang – underordnet om du er professionel eller engageret gør-det-selv-mand.


Er det ikke lige denne form for byggematerialer, du er på udkig efter, så finder du garanteret det, du leder efter i en af vores andre kategorier. I vores online byggemarked kan du nemlig hurtigt og let overskue vores sortiment og plukke lige præcis de produkter, du skal bruge. Ligegyldigt om det passer dig bedst i selskab med morgenkaffen eller sent om aftenen. Du kan handle lige præcis, når du har lyst.Mursten

Mursten er et gammelt byggemateriale, som faktisk kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Der har altså længe været bygget med mursten rundt omkring i det danske land. Grunden til murstenens opfindelse er, at der var et ønske om en byggesten, der havde de samme mål, så det blev nemmere at bygge mere præcist og konstruktionen blev mere holdbar. Mursten kommer i mange størrelser og farver, men de fleste kender nok bedst de klassiske gule og røde.


Mursten er lavet af brændte lerklumper, der, mens de er våde, formes til mursten. Der benyttes blåler til fremstilling af de gule mursten og rødler til de røde. Efterfølgende brændes murstenene ved så høj varme, at de ikke blot bliver formfaste, men også vandtætte. Der findes forskellige overflader til mursten – glatte, prægede, børstede, valsede og sandede, så du kan få lige det look, du leder efter.


Facader af mursten kan holde i mange hundrede år, hvis de er opført korrekt, og samtidig kræver en murstensfacade næsten intet vedligehold. Dette gør mursten til et populært byggemateriale.


Vi har mursten til både facaden og bagmuren. Hvis du er i tvivl om, hvilken type mursten du skal bruge, så kan du læse mere om deres forskellige brug og egenskaber herunder. Mursten til facaden 

En facade af mursten er ofte bygget op af to lag, hvor der lægges isolering imellem de to mure. Den forreste mur er den, der vil være synlig for øjet, når huset er bygget færdigt. Muren bag er ikke synlig og er kun nødvendig for at få den mest optimale isolering og stabilitet i konstruktionen. De mursten, der bruges til facaden, er derfor ofte flottere og med flere detaljer, end dem der blot skal bruges til bagmuren.


Når du vælger mursten til din facade, så er det derfor vigtigt, du vælger nogen, hvor du kan lide både farven og strukturen. Samtidig er det vigtigt at sikre sig, at murstenen er af en god kvalitet, så du får en så robust ydermur som muligt.


Mursten til bagmuren 

Bagmurens funktion er, som det kort er beskrevet ovenfor, at skabe stabilitet, bære vægten fra tagkonstruktionen og give mulighed for bedre isolering. Bagmuren er ikke nødvendigvis altid lavet af mursten, men i et fuldmuret eller dobbeltmuret hus vil bagmuren også være udført af mursten. Bagmuren er ikke synlig for øjet, og udseendet af murstenene er derfor ikke helt så essentielt. Dog er det stadig vigtigt, at de er af en god kvalitet, da de skal agere bærende konstruktion.


Du vil finde huller i vores bagmurssten, da det er en savsmuldsmursten, der gør, at murstenen bliver lettere. Bagmurstenen må kun benyttes til indvendige konstruktioner, da de ikke er frostsikre. Overliggere af mursten 

Foruden reelle mursten finder du også overliggere af mursten i vores sortiment. Overliggeren bruges over åbninger i muren, hvor man ikke kan mure mursten, da der mangler et underlag at mure op på. Underliggeren skal derfor kunne bære en del vægt. Vi har flere forskellige overliggere af mursten, som kan passe til den type mursten, du har valgt til resten af muren.


Vi har både overliggere til facaden og bagmuren.  Er du i tvivl om, hvad for nogle du skal vælge, så kan vores kundeservice være behjælpelige. De kan kontaktes på enten telefon eller mail.Gasbeton 

Gasbeton, der også bliver kaldt porebeton, er et let materiale, der derfor er nemmere at håndtere i byggeprocessen. Gasbeton er fremstillet af kalk, cement, sand, vand og aluminiumspulver. Aluminiumspulver fungerer som en form for bagepulver og får derfor massen til at hæve, så den bliver fyldt med lufthuller – deraf også navnet gasbeton.


Gasbeton kan bruges til flere forskellige ting – ydermur, bagmur, skillevægge, osv. Gasbeton bliver dog især brugt til vægge, da det har en god isoleringsevne i forhold til andre materialer, hvilket blandt andet skyldes det høje indhold af luft. I dag bliver de fleste facader af gasbeton pudsede, så man ikke med det blotte øje kan se, at det er lavet med gasbeton. Tidligere stod vægge af gasbeton dog helt rå og med det velkendte zigzagmønster på facaden.


Gasbeton kommer i mange forskellige udformninger. Du kan få dem som blokke, plader og bjælker alt afhængig af, hvad du skal bruge dem til.Fundament

Fundamentet er en vigtig del af dit hus, da det er det, der skal bære vægten af husets bærende vægge og hele tagkonstruktionen. Kort fortalt skal fundamentet sørge for, at huset ikke synker sammen med tiden. Samtidig skal fundamentet også forhindre fugt fra den underliggende jord i at trænge op i husets vægge, så der kan opstå fugtskader.


Der findes flere forskellige typer af fundamenter. Det mest almindelige fundament i et enfamilieshus er et stribefundament, som støbes direkte i jorden. Dog kan man også vælge at udføre fundamentet som et punktfundament, som i stedet passer i størrelse og form til den bygningsdel, det skal bære. Ligger huset på jord, der har en dårlig bæreevne, så er det oftest brøndfundamenter eller pælefundering, der benyttes.


Vi har flere forskellige byggematerialer til fundamenter i vores online byggemarked. Lecablokke og fundablokke er blot nogle af dem. Ved du lige, hvilke byggematerialer du er ude efter til dit fundament, så kan du se en oversigt over alle vores materialer til fundamenter her på siden. Vil du vide mere omkring de forskellige typer af byggematerialer, så kan du læse mere om dem herunder.Lecablokke 

Lecablokke er fremstillet af beton, hvor der er blandet lecanødder i. Når disse to materialer blandes, så får man et materiale, der både er billigt og yderst holdbart. Desuden gør indstøbningen af lecanødderne i lacablokkene, at blokkene bliver lettere, hvilket ligeledes gør dem nemmere at arbejde med.


Lecanødder bruges også til isolering, så udover at lecablokke er lettere end betonblokke, så kan indholdet af lecanødder også gøre, at kulden fra jorden ikke kan trænge op igennem fundamentet og ind i væggene. Beton leder nemlig kulde rigtig godt, hvor lecablokke får en lettere isolerende effekt grundet lecanødderne, hvilket ligeledes er en styrke.

 

Skulle du have brug for gode råd og vejledning, så står vores kundeserviceteam klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.Fundablokke 

Fundablokke er ofte anvendt til opbygning af fundamenter. De kan dog også anvendes til andre ting og går også under navne som støbeblokke, forskallingsblokke, sokkelblokke og udstøbningsblokke. Ja, kært barn har mange navne.


Når fundablokke anvendes i et fundament, så får man den stærkeste konstruktion ved at stille fundablokkene på en række, hvor den ene fundablok er placeret i umiddelbar forlængelse af den foregående. Der kan efterfølgende lægges armeringsjern i fundablokkene og sidst fyldes med flydende beton i hulrummene mellem fundablokkene.


Er du i tvivl om noget vedrørende fundablokke, så kan vores kundeservice hjælpe dig. De giver gerne råd og vejledning, så du får de helt rigtige materialer i kurven.Termblokke 

Termblokke har ligesom lecablokkene en isolerende effekt, da de for det første ligeledes er støbt med lecanødder i blandingen, men derudover har en kerne af flamingo (polystyren), der også virker isolerende. I termblokke får du derfor et yderst isolerende materiale, uden at der gås på kompromis med styrken af dit fundament.


Termblokke kan også bruges til andre dele af et hus end blot fundamentet. For eksempel benyttes de også ofte i vægge på grund af deres isolerende egenskaber. Termblokke kommer i flere forskellige størrelser, og der findes ligeledes nogle, der er udarbejdet specielt til hjørnerne i konstruktionen.

 

Mangler du information om termblokke, så kan vores kundeservice besvare dine spørgsmål. Kontakt dem via mail eller telefon.Tilbehør til fundament og facade

Udover et stort udvalg af byggematerialer til huset, som mursten, lecablokke, fundablokke, termblokke, osv., så har vi naturligvis også en masse tilbehør, du kan få brug for, når du kaster dig ud i byggeprojektet.

 


Foruden sålbænke så har vi også både murpap, murfolie og radonspærre, som ligeledes kan være nødvendige materialer, når du skal bygge et husKøb dine byggematerialer online

Nogle finder en tur i byggemarkedet hyggelig, mens andre foretrækker at kunne foretage indkøb af mursten, fundablokke, lecablokke og andre byggematerialer i mere rolige omgivelser, når det passer dem. Vi giver dig muligheden for begge dele. Vi har både byggecentre, hvor du kan se vores store udvalg af byggematerialer i åbningstiderne, men du kan også handle hjemmefra i vores online byggemarked.


Online har du mulighed for i ro og mag på alle tider af døgnet at få klaret dine indkøb af mursten, fundablokke, lecablokke eller andre materialer, du skal bruge. Du behøver ikke engang at bekymre dig om, hvordan du får materialerne hjem. Vi sørger nemlig for, at de bliver leveret lige til døren efter 1-3 hverdage. Så bliver det da ikke meget nemmere at handle byggematerialer til facade og fundament.


Er du professionel, kan du få dine materialer leveret senest kl. 7 hverdagen efter, du har bestilt dem. De leveres desuden direkte til byggepladsen, så de er lige til at gå til, når du møder på arbejde.Mange års erfaring i branchen

Det er vigtigt for os, at du får den bedst mulige rådgivning, når du handler byggematerialer. Derfor er alt vores personale uddannet inden for byggefaget, så de bedst muligt kan rådgive dig, underordnet om du har spørgsmål, der vedrører mursten, lecablokke, fundablokke eller fundamenter generelt. Spørg dem derfor endelig til råds, hvis du har spørgsmål.


For at komme godt i mål med et byggeprojekt er det vigtigt, at materialerne er af en god kvalitet. Sådan får du nemlig glæde af dig arbejde i mange år. Når du handler hos os, finder du derfor kun byggematerialer af en god kvalitet - og selvfølgelig også til en skarp pris. De billigste produkter er dog skåret fra, da vi ikke mener, vi kan stå inde for kvaliteten og dermed også deres holdbarhed.Har du spørgsmål? Så kontakt os endelig:


Kundeservice: 

Tlf.: +45 48 78 44 55

Mail: kundeservice@optimera.dk