Loft & Væg

Byggematerialer til lofter og vægge

Leder du efter byggematerialer til lofter og vægge? Så er du landet det helt rigtige sted. Ligegyldigt hvilken type loft eller væg du vælger, så har vi de byggematerialer, du skal bruge. Vælger du byggematerialer til lofter og vægge i gips, så har vi både gipsplader, skinner og skruer specielt til gips. Er du mere til træ, så har vi ligeledes et udvalg af profillofter. God akustik er vigtig. Derfor sælger vi også støjdæmpende plader i gips, træbeton eller stenuld. Skal loftet bruges til opbevaring, så har vi også et udvalg af trapper og inspektionslemme.

Optimera har byggematerialer til alle slags opgaver, store som små, og vi er eksperter i konstruktion af lofter og vægge, så har du spørgsmål til, om du skal vælge gips eller et andet byggemateriale til dine lofter og vægge, så er vi behjælpelige med vejledning.

Vores byggemarked tilbyder byggematerialer til vægge og lofter af en høj kvalitet til en rimelig pris, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt vi lever op til dine forventninger. 

 

Gipsplader til vægge og lofter

Et ofte benyttet byggemateriale til vægge og lofter er gips, da det er et holdbart og billigt byggemateriale. Vi har et bredt sortiment, der kan bruges til tørre og våde rum samt som brandsikring. Lofter og vægge af gips er ofte kendetegnet ved, at de er helt glatte og derefter malet i den ønskede farve. Gipspladerne er lige til at skrue direkte på forskallingen, hvilket gør dem nemme at bruge, hvis du er en gør-det-selv-mand.

Gipsmaterialer til vægge og lofter bruges mange steder i huset, heriblandt også i badeværelse og køkken. I disse rum skal der oftest hænge tunge ting på væggen, som for eksempel et toilet, en vask og køkkenskabe. En tommelfingerregel er, at desto tykkere gipspladerne er, desto bedre bæreevne får din væg. Skal du have den stærkeste væg, anbefaler vi, at du monterer minimum to lag gipsplader, og at pladerne lægges forskudt af hinanden. På denne måde minimerer du risikoen for, at der kommer revner mellem gipspladerne, som svækker væggen.

Vil du undgå at arbejde med flere lag af gipsplader, så kan du i stedet bruge fibergipsplader, som er det stærke alternativ til normale gipsplader. Fibergips består af 80% gips og 20% papirfibre, og giver en stærkere konstruktion, selvom der arbejdes i et enkelt lag.

Lofter af gips er lette at holde, og de kan nemt males, hvis du skulle få lyst til at prøve en ny farve. Samtidig passer den type lofter inde i de fleste bygninger, da de er neutrale og virker oplysende i et ellers lidt mørkt lokale. Se vores udvalg af byggematerialer af gipsplader her.

 

Byggetilbehør til lofter og vægge

Det er ikke nok, at kvaliteten af selve gipspladerne er i top. Du skal også have noget kvalitetstilbehør, der er beregnet til byggematerialer af gips. For eksempel er det nødvendigt at benytte specielle gipspladeskruer, der beskytter kartonen med et trompetformet hoved, som undersænkes så meget, at der kan spartles hen over dem. Dog må de aldrig bryde kartonen på gipspladen. Hvad end du er på udkig efter stolper, skinner eller skruer, der er beregnet til byggematerialer af gips, så er vi leveringsdygtige.

Normalt spartles gipsvægge et par gange i samlingerne, så de hænger ordentligt sammen. Efterfølgende beklædes de med glasvæv eller glasfilt, og til slut males de. Vi har alt udstyret, du skal bruge – spartel, lim og tape. Mangler du værktøj til at bygge dine lofter eller vægge i gips, så finder du det også her. Vil du kigge nærmere på vores byggetilbehør til gips? Så klik her.

 

Støjdæmpende byggematerialer til lofter og vægge

Lyden i en bolig har stor betydning for, om det er rart at opholde sig der eller ej. Det er dog ikke muligt at skære god akustik over én kam, da det er forskelligt fra rum til rum, hvordan lyden bliver oplevet. Du kan forbedre akustikken ved at benytte støjdæmpende byggematerialer til vægge og lofter. Materialerne strækker sig fra gips til træbeton og stenuld.

Gips lydisolerer godt, men det afhænger af, hvor mange lag gips der er monteret på væggenes skelet, og om væggen er isoleret eller ej. Et andet byggemateriale du kan vælge til lofter er træbeton, som er en et-lags akustikplade. Dette byggemateriale er en blanding af beton og træ. Sidst er der stenuld, som er et yderst lydabsorberende materiale fra naturens side, og det er derfor ikke nødvendigt at have huller eller perforeringer, der kan absorbere lyden. Hvilken løsning der passer præcis til dit byggeri, finder vi sammen ud af. Se alle vores akustikforbedrende byggematerialer til lofter og vægge her.

 

Byggematerialer til profillofter

Et alternativ til gipsloftet er profillofter, som er lavet af brædder. Brædderne kan være malede, behandlede med lud eller voks. Du kan dog også vælge nogle komplet ubehandlede brædder. Fordelen ved profillofter er, at det er et let materiale, som derfor ikke stiller særlige krav til loftkonstruktionens styrke. Derudover giver det et anderledes udseende end gipsloftet, som er mere neutralt. Profillofter kræver ikke den store vedligeholdelse. Se vores udvalg af loftsbrædder til profillofter her.

 

Byggematerialer til loftstrapper og inspektionslemme

Et loft er et nyttigt opbevaringsrum, som du med fordel kan bruge. Skal dit loft udnyttes til opbevaring, er det dog nødvendigt med en loftstrappe. Vores loftstrapper fås i forskellige længder, så du skal være omhyggelig med opmålingen, så du får trappen i den rigtige længde.

Der er forskellige byggekonstruktioner i væggene, som kræver installation af en inspektionslem, så disse kan tilses uden at skulle ødelægge væggen. Inspektionslemme kommer i forskellige størrelser og typer. Tjek hvilken størrelse du har brug for inden køb. Du kan se vores udvalg af loftstrapper og inspektionslemme her.

 

Køb i vores online byggemarked med levering til døren

Vi har fysiske byggecentre over hele landet, hvor vores professionelle personale står klar til at besvare eventuelle spørgsmål om byggematerialer til vægge og lofter. Vil du spare transporttiden, så kan du også købe dine byggematerialer til vægge og lofter online i vores webshop, som har åbent 24 timer i døgnet – og du ikke engang bekymre dig om at afhente varerne. Vi tilbyder nemlig 1-3 dages levering til private og en særlig ordning til vores professionelle kunder, hvor du får du leveret dine byggematerialer om natten, så de ligger klar til dig på byggepladsen senest kl. 7 dagen efter, du bestilte dem.

 

Bæredygtige og energivenlige byggematerialer til vægge og lofter

Vi har høje krav til vores leverandører og forventer, at de er socialt ansvarlige. For eksempel kræver vi, at byggematerialerne til dine vægge og lofter skal kunne spores hele vejen tilbage til udgangspunktet. På denne måde holder vi styr på, at produktet er fremstillet under ordentlige forhold, hvor der ikke har foregået unødig forurening og energispild.

Der bliver stillet større og større krav til danske bygningers energieffektivitet, og selvom det kan virke uoverskueligt at skulle leve op til kravene, så er der en stor økonomisk gevinst at hente, hvis du bruger energieffektive byggematerialer til dine vægge og lofter. Huset vil nemlig holde bedre på varmen, så du eksempelvis sparer penge på at varme huset op. De krav kan du nemmere leve op til, hvis du handler i Optimera. Vores medarbejdere bliver løbende uddannede, så de kan vejlede i, hvordan du nemmest overholder lovkravene om energieffektive byggematerialer til vægge og lofter.

 

Mange års erfaring med vægge og lofter

Vi har adskillige års erfaring med konstruktion af lofter og vægge i gips, træ og lignende, så når du handler hos os, kan du være sikker på, at du får god rådgivning, underordnet om opgaven drejer sig om lofter, vægge eller noget helt tredje. Vores medarbejdere har en ægte interesse for byggefaget, og de bliver løbende uddannet, så de har den nyeste viden om byggematerialer til vægge og lofter. Hos Optimera har medarbejderne altid lige lært noget nyt.

Vores sortiment er nøje udvalgt, og vi tænker altid på dit færdige resultat, når du indkøber byggematerialer til lofter og vægge. De allerbilligste produkter går vi udenom, for bruger du sådan nogle produkter, ender det tit med at blive dyrt i længden. Til gengæld prioriterer vi god kvalitet til en fornuftig pris.

Har du særlige ønsker til dine byggematerialer, så kontakt os endelig. I vores standardsortiment kan du finde de fleste ting, du skal bruge til at bygge vægge og lofter, men mangler du noget helt særligt, så kan vi sikkert skaffe det hjem til dig:

Kundeservice: 

Tlf.: +45 48 78 44 55

Mail: kundeservice@optimera.dk