Isolering & tilbehør

Isolering til gulve, vægge og lofter

Skal du bruge isolering til dit byggeprojekt? Så er du kommet til det rette sted. Vi har isolering til gulve, vægge og lofter. Mulighederne er mange, og materialerne spænder vidt fra glasuld, stenuld og flamingo til lecanødder og grundmursplader. Vi kan derfor helt sikkert hjælpe dig med isolering, ligegyldigt hvilket byggeprojekt du er i gang med.

Vores online shop giver dig mulighed for at købe din isolering lige når det passer dig. Der er masser af produkter, som du nemt og hurtigt får overblik over uden at skulle trave igennem et byggemarked den halve dag. Du kan tilmed lynhurtigt søge et specifikt produkt frem, hvis du ved præcis, hvad du mangler. Kort sagt; Optimeras online butik gør det nemt for dig at handle isolering og andre byggematerialer.

 

Isolering med flamingo

Flamingo, også kaldet celleplast og ekspanderet polystyren (EPS), er et populært byggemateriale til isolering, da det er nemt at arbejde med, grundet den lave vægt, og har en stor trykstyrke. Samtidig er flamingo et miljøvenligt materiale, da det primært består af luft og kun et par procent polystyren. Dette gør flamingo til et let nedbrydeligt materiale for naturen, samtidig med at det er modstandsdygtigt over for skadedyr og vand.

Flamingo støbes i store blokke, som så efterfølgende skæres ud i flamingoplader i forskellige tykkelser. Dette gør det til et fleksibelt materiale til isolering, da der ikke er naturlige begrænsninger på, hvor store flamingopladerne er, som det for eksempel er tilfældet med træplader. Ydermere er flamingo et materiale, der er nemt at fordele på muren, så der ikke kommer sprækker, hvor kulden siver ind.

Flamingo anvendes oftest til gulvisolering af terrændæk, som er gulve, der vender direkte ned mod jorden, eller den udvendige side af flade tage. Flamingo anvendes derimod meget sjældent til isolering af indvendige konstruktioner, da det er et brandfarligt materiale, der derfor kræver forholdsregler, hvis det skal benyttes indendørs.

Der findes mange forskellige mærker af flamingo. Her hos Optimera fører vi primært Styrolit, der producerer flamingo i plader, kugler og strimler. Dette gør flamingo fra Styrolit fleksibelt, da du kan vælge lige netop den form, der passer til din løsning.

Du finder lige den type, du har brug for ved at se vores fulde sortiment af flamingo fra Styrolit her. Har du nogle spørgsmål, så giv kundeservice et kald eller en besked. Så vender de tilbage med et svar til dig hurtigst muligt.

 

Lecanødder – isolering med et løst materiale

Et andet materiale til isolering er lecanødder, som også blot kaldes leca eller letklinker. Lecanødder er fremstillet af en speciel plastisk og kalkfattig lerart, der forarbejdes ved høje temperaturer, hvor det udvider sig og bliver til et både let og lufttæt materiale, der netop gør det velegnet til isolering. Lecanødder fås i forskellige størrelser, men er oftest mellem 2-22 mm. i diameter.

Det specielle ved lecanødder er, at det er et løst materiale, og derfor bruges det gerne til gulvisolering af terrændæk, da der ikke behøves afretningssand under dem. Leca er glimrende til at spærre for fugt, og er desuden ikke et brandfarligt materiale, så her er der ingen særlige hensyn at tage, hvis man benytter sig af leca til isolering.

Skal du bruge lecanødder til isolering? Så bestil dem her. Hvis du har brug for vejledning om isolering, så står kundeservice altid til rådighed med gode råd og vejledning.

 

Glasuld: Et godt materiale til isolering

Glasuld består af sand, soda, kalk og glasskår – deraf navnet. Faktisk er glasskår den største bestanddel af glasuld, da det indeholder helt op til 75% genbrugsglas i produktionen af materialet. Det består konkret af nogle tynde fibre, der holdes sammen af et bindemiddel kaldet bakelit. Sidst, bliver glasuld gerne sprøjtet med olier for at sikre, at det ikke er så modtageligt for vand. Glasuld minder meget om stenuld, der er beskrevet nedenfor.

Glasuld kommer i flere forskellige udformninger – blandt andet flex, ruller, måtter og skillevægsbatts. Flex glasuld giver mulighed for, at du selv skærer stykker af, der passer i størrelsen. Med den store fleksibilitet i størrelse og udformning sikres det, at du får lige præcis den form, der gør dit arbejde med isolering nemmest at udføre.

Glasuld benyttes i alle former for isolering – gulvisolering, rørisolering, hulmursisolering og udvendig isolering er blot nogle af de områder, hvor materialet normalt anvendes. Desuden er glasuld ikke klassificeret som brandbart, hvilket også er med til at gøre det anvendeligt i alle typer af isoleringsprojekter.

Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle restriktioner i forbindelse med indeklimaet. Glasuld skal være overfladebehandlet eller afdækket, så det ikke kommer ud i den luft, der indåndes, da dette er skadeligt på grund af det høje indhold af glas.

Vi fører glasuld fra Isover, da denne leverandør netop leverer isoleringsmaterialet i adskillige forskellige størrelser og former, hvilket giver fleksibilitet i byggeprocessen. Du kan bestille dit glasuld fra Isover her, hvor hele sortimentet er tilgængeligt. Har du brug for hjælp, så er kundeservice altid klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

 

Benyt stenuld til isolering

Stenuld, der minder en del om glasuld, som er beskrevet ovenfor, er et af de mest udbredte materialer til isolering i Danmark. Stenuld består af kalksten og vulkanske bjergarter, der nedsmeltes og knuses, så det bliver til små fibre. Fibrene bindes sammen af bakelit, så du får en sammenhængende konsistens, der både er elastisk og robust.

Også stenuld er et fleksibelt materiale til isolering. Det fås både i flexibatts, A-batts, A-pladebatts, murbatts, granulat, måtter og de smarte skillevægsbatts. Med alle de forskellige muligheder af formfaste, fleksible og trykstabile kvaliteter finder du nemt den slags stenuld, der passer bedst til dine behov. Især skillevægsbatts er effektive, da de er lavet til at passe mellem stålstolperne i gipsvægge, så du minimerer spild.

Stenuld benyttes til stort set alle isoleringsopgaver. Blandt andet er stenuld effektivt til gulvisolering og ikke mindst vægisolering, hvor skillevægsbatts gør opsætningen nemmere. Ligeledes bliver stenuld brugt til rørisolering, udvendig isolering og kan i granulatformen også indblæses i hulmure og derfor fungere som hulmursisolering. Ligesom med glasuld skal stenuld også indkapsles, så det ikke kommer i luftvejene

Vi fører stenuld fra Rockwool, som nok er det mest kendte mærke i Danmark. Se hele varesortimentet af byggematerialer i stenuld her. Hvis du er i tvivl om, hvilken form for stenuld der vil give mening til dit byggeprojekt, så lad vores kundeservice hjælpe dig

 

Rørisolering

Isolering af rør er ofte en forholdsvis billig og nem måde at minimere varmetabet på. Det er specielt nødvendigt med rørisolering, hvis varmeanlægget står i et uopvarmet rum, og hvis varmtvandsrørende ikke er isolerede i forvejen. Det er altså et godt sted at starte, hvis du skal minimere din varmeregning.

Når du skal rørisolere, skal du have fat i nogle rørskåle, der er en type kapper med isolering på, som sættes uden på rørende. Er der krumninger på rørene, så fås der også rørskåle med krumning. Du kan få rørskåle til rørisolering med og uden aluminium.

Vi fører flere forskellige mærker af rørisolering. Armacell, Roliba, PAROC og Isover. Se hele udvalget af rørisolering her. Mangler du vejledning til, hvilken type rørisolering der er bedst for dig, så tag fat i kundeservice. De er altid klar til at hjælpe.

 

Isolering af grundmur

Isolering af grundmur er nødvendigt for at forhindre fugtindtrængning i grundmuren, så indeklimaet bliver tørt, sundt og uden svamp. Derfor bruges grundmursisolering også gerne i kældre, der ofte er plaget af et fugtigt klima.

Vores grundmursisolering kommer i plader. Der er både plader, der kan bruges som et drænende mellemlag, da knasterne i produktet bidrager til en øget dræningskapacitet, der holder muren tør. Der findes dog også andre plader, som forhindrer fugt og holder væggene helt tørre.

Se alle vores muligheder for isolering af grundmuren her. Er du i tvivl om, hvilket isoleringsmateriale der er bedst for dig, så kontakt kundeservice. De er behjælpelige med alle former for spørgsmål omkring produkter og anvendelse

 

Online byggemarked gør det nemt

Med et online byggemarked gør vi det nemt for alle målgrupper, der skal købe byggematerialer. Er du professionel, så kan du hurtigt og nemt søge dig frem til lige præcis de byggematerialer, du skal bruge til isolering – uden at skulle forbi en fysisk butik. Ligeledes er vores online butik også relevant DIYs, der har brug for at researche forskellige produkter i ro og mag, inden de beslutter sig for, hvilket der er bedst til deres byggeprojekt.

Online kan du få klaret bestillingen af byggematerialerne på alle tider af døgnet. Sådan gør vi det mindre stresset at få købt ind til de følgende dages arbejde. Du behøver heller ikke tænke på, hvordan du skal få varerne hjem, da de bliver leveret til døren inden for 1-3 hverdage når du bestiller som DIY’er.

Er du professionel leverer vi dine byggematerialer senest kl. 7 dagen efter på den byggeplads, du har angivet. Du kan også tilmelde dig vores PROplus koncept og få endnu flere fordele som professionel kunde hos Optimera.

 

Erfarne medarbejdere med kendskab til isolering og andre byggematerialer

Vi ved, at god rådgivning er vigtigt, når man skal vælge sine byggemateriale til isolering såvel som til andre byggeprojekter. Derfor sætter vi en dyd i at holde vores personale up to date på udviklingen og lovgivningen inden for byggefaget. Du kan derfor altid spørge dem, om du skal vælge flamingo, stenuld eller lecanødder til din isoleringsopgave.

Vi mener, at kvalitet er et af nøgleordene for at få succes med dit byggeprojekt. Derfor forhandler vi kun byggematerialer af høj kvalitet og har således sorteret de billigste varer fra, da vi ikke mener, de kvalitetsmæssigt lever op til vores høje krav. Dog bestræber vi os altid på at have en god og fair pris på varerne, så du ikke skal betale for meget.

 

Har du spørgsmål? Så kontakt os på:

Tlf.: +45 48 78 44 55
Mail: kundeservice@optimera.dk