Gulv & tilbehør

Laminatgulve og trægulve

Gulvet er en essentiel del af et rum, og har stor betydning for både det æstetiske udtryk og den funktionelle anvendelse af rummet. Du bør derfor overveje valgmulighederne grundigt, inden du tager en beslutning om, hvad for en type gulv du skal have. Der findes masser af gulvbelægninger fra trægulve og parketgulve til laminatgulve og stengulve. Hver type gulv har fordele og ulemper, som du bør kende, når du tager stilling. Her hos os har vi primært trægulve og laminatgulve, som du kan læse mere om herunder.

Hos Optimera gør vi det nemt for dig at købe dit nye gulv – ligegyldigt om du går efter et massivt trægulv eller et laminatgulv. Du kan nemlig købe din gulvbelægning, lige når det passer dig. Vil du kigge hele sortimentet igennem, så har du ro til at klikke dig gennem vores forskellige massive trægulve og laminatgulve. Ved du derimod lige, hvad du leder efter, så søger du blot produktet frem ved hjælp af søgefeltet og hurtigt få bestilt netop det massive trægulv eller flotte laminatgulv, du mangler. Levering behøver du heller ikke bekymre dig om – den klarer vi. Nemmere bliver det ikke at handle gulve.

Overvejelser inden du går i gang

Hvis du skal bygge nyt eller til din eksisterende bolig, så er du frit stillet til at vælge netop den type gulvbelægning, du allerhelst vil have. Det er derimod en anden sag, hvis du skal renovere, ombygge eller reparere et allerede eksisterende gulv, så bliver du nødt til at tage hensyn til de gulvkonstruktioner, der allerede er lavet. Det er derfor en af de ting, du skal overveje, inden du går i gang med valg af gulvbelægning – for hvad kan egentlig lade sig gøre.

Ligeledes er det essentielt at overveje, om der skal være gulvvarme i dit nye gulv, her er der nemlig nogle bestemte materialer, der er bedre egnet end andre. Trægulve har for eksempel en tendens til at tørre ud, hvis der er gulvvarme, mens klinker er helt ideelle til denne type opvarmning. Enkelte laminatgulve kan godt benyttes i forbindelse med gulvvarme, men tjek med leverandøren inden du kaster dig ud i projektet.

Du skal også overveje elementer som akustik og generel brug af rummet, når du vælger typen af gulvbelægning. Er det et rum med meget aktivitet, så er det vigtigt, at akustikken er god, da det ellers kan blive en støjende affære. Ligeledes giver det problemer, hvis du vælger en meget blød gulvbelægning, der hurtigt bliver slidt, hvis det er et rum med stor belastning på gulvet som for eksempel et køkken.

Sidst, bør du overveje, om du selv regner med at skulle lægge det nye gulv, og hvor meget det må koste. De hårde, massive trægulve har naturligvis en længere holdbarhed end de lyse bløde, men koster også derefter. Hvad du skal vælge afhænger også af dine fremtidsudsigter, og om du planlægger at fraflytte inden for en overskuelig fremtid
 

Trægulve

Der findes et hav af forskellige trægulve. Nogle er bærende, og andre skal have et undergulv til at hjælpe med at bære vægten af møbler og mennesker. Vi fører både massive trægulve, lamelparketgulve og lamelplankegulve. Du kan læse mere om de forskellige typer af trægulve her:
 

Massive trægulve

Massive trægulve betyder, at du lægger et gulv med massive træbrædder. Ofte er de enten høvlede eller pløjede og har både not og fer. Dette gør dem lettere at lægge, da de passer ind i hinanden og derfor ligger helt tæt og lige. Der findes mange forskellige træsorter, som bruges til gulvbelægning. Gulvbrædder findes for eksempel i nåletræ, eksempelvis fyrretræ, gran og douglas, men også løvtræ som eg, ask og merbau bruges. Yderligere er man også begyndt at bruge bambus, da det er en holdbar og stærk træsort, der gør den velegnet til trægulve, hvor der netop er stor slitage.

Som ved alle typer gulvbelægning er der både fordele og ulemper ved massive trægulve. Fordelene ved de massive trægulve er, at de ikke blot har en smuk overflade, men også kan holde i rigtig mange år, da de kan slibes adskillige gange, hvis overfladen skulle blive ridset eller slidt. Ofte bliver trægulve monteret på strøer eller bjælker, hvilket gør massive trægulve elastiske og derfor mere behagelige at gå på.

Ulemperne er, at træ er et naturligt materiale, der derfor er fugtfølsomt. Dette betyder i praksis, at det udvider sig i de fugtige, varme måneder og modsat trækker sig sammen i de mere tørre, kolde måneder. Denne proces kan ikke undgås, og du skal derfor være indstillet på, at der vil komme revner og sprækker i trægulvet, som skal fuges. Desuden knirker gulvbrædder gerne, når du går på dem. Dette er dog muligt at minimere, hvis du monterer bløde brikker under de strøer, der holder gulvbrædderne.

Vi fører enkelte massive trægulve og er altid behjælpelige med gode råd og vejledning, når du skal vælge dit nye massive trægulv. Kontakt vores kundeservice, hvis du har nogen spørgsmål. Se vores sortiment af massive trægulve her

Lamelparketgulve

Parketgulve kommer i flere forskellige typer – eksempelvis stavparket, parketbrædder, parketruder og lamelparketgulve. Vi fører primært lamelparketgulve, der er opbygget af tre lag, hvor de øverste er et slidlag, som består af den træsort, du har ønsket dig til dit lamelparketgulv. Herefter er det ofte spånplade eller finér, der udgør det midterste lag, mens bunden ofte består af nåletræ. Tykkelsen af lamelparketgulvet hænger sammen med kvaliteten, og hvor længe du vil kunne bruge gulvet, før det bør skiftes.

Fordelen ved et lamelparketgulv er, at du får et meget formstabilt gulv, som derfor ikke giver sig ligesom det massive trægulv. Dette skyldes, at det ikke er et massivt stykke træ, der udgør gulvet, men i stedet er bygget op af de forskellige lag. På denne måde undgår du derfor revner, der skal fuges.

Ulemperne er, at du ikke bør slibe dit lamelparketgulv ret mange gange (har du kun 2 mm på det øverste slidlag, så kan du slet ikke slibe det), da det øverste lag træ så vil blive slidt af. Samtidig kan du også blive nødt til at skifte lamelparketgulvet, hvis du taber noget tungt på gulvet, og det øverste lag bliver beskadiget. Det vil nemlig ikke rejse sig igen, som et massivt trægulv vil, da træet ikke arbejder på samme måde. Desuden er lamelparketgulve følsomme overfor fugt, da fugten kan trænge ned til det midterste lag, der så udvider sig.

Hvis du er ude efter lamelparketgulve, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har både lamelparketgulve i ask og eg. Du kan se hele sortimentet af lamelparketgulve her. Hvis du har spørgsmål til, hvilken type du skal vælge, eller skal bruge gode råd til monteringen af gulvet, så står vores kundeservice klar til at hjælpe.

Lamelplankegulve

Lamelplankegulve fungerer på samme måde som lamelparketgulve. De er ligeledes bygget op af tre lag og fås i et hav af forskellige træsorter. Den største forskel fra lamelparketgulve er, at lamelplankegulve er lavet til at ligne et gulvbræt i stedet for et parketgulv. Det er derfor udelukkende en kosmetisk forskel.

Du kan se vores lamelplankegulve her. Hvis du har spørgsmål til produktet eller generelt til bestillingen, så er vores kundeservice altid klar til at besvare dem enten pr. telefon eller mail. Hos os får du nemlig altid kyndig vejledning.

Laminatgulve

Laminatgulve er ofte et rigtig godt alternativ til massive trægulve, da de er billigere i pris, og man kan få opfyldt næsten ethvert ønske. Desuden er laminatgulve ofte valget for gør-det-selv-mændene, da de lægges som klikgulv, hvilket vil sige, at du blot klikker hver enkelt del af laminatgulvet sammen til en stor flade. Klikgulve er lette og hurtige at lægge i forhold til et massivt trægulv. Så vil du have et gulv, der er nemt at gå til, så er laminatgulve et godt bud.

Kernen i laminatgulve består ligesom i lamelplankegulve og lamelparketgulve af en træbaseret plade, hvor det øverste slidlag er et plastmateriale, der er præget, så det ligner træ. Du får derfor et laminatgulv, der ligner et trægulv, men ikke har de samme ulemper, da laminatgulve ikke er et levende materiale, der ændrer sig med tiden.

Af fordele er det værd at nævne, at laminatgulve er antistatiske, smuds- og fugtafvisende. Desuden er de slag- og slidfaste, så de ikke så let får mærker efter for eksempel hæle og tab af tunge genstande. Yderligere er laminatgulve vedligeholdelsesfri og så tynde, at de kan lægges oven på andre gulve, så du ikke engang behøver brække dit gamle gulv op, før du lægger dit nye laminatgulv.

Ulemperne er, at det ikke kan slibes, hvis uheldet skulle være ude, og der kommer en fejl på laminatgulvet. Her er det nødvendigt at skifte laminatgulvet for at kunne udbedre skaden. Desuden varierer holdbarheden en del. En god tommelfingerregel er, at desto dyrere laminatgulvet er, desto bedre holder det. Det kan derfor godt betale sig ikke at gå med den helt billige udgave.

Skal du have laminatgulve? Så tag et kig på alle de laminatgulve vi har hjemme. Er du i tvivl om noget vedrørende laminatgulve, så tøv endelig ikke med at tage fat i vores kundeservice, der altid sidder klar til at vejlede omkring laminatgulve, og hvordan du lægger klikgulve

Plader og strøer

Strøer og plader bruges, hvis du skal have lagt et nyt gulv, der kræver understøttelse, som for eksempel massive trægulve. Afstanden mellem de forskellige strøer afhænger af, hvad det er for et gulv, du vil lægge og gulvbræddernes tykkelse. Strøerne fungerer, så der overføres belastning fra gulvet til dem, så gulvbelægningen ikke skal være den eneste bærende del i konstruktionen.

Det er vigtigt, at strøerne er så lige som muligt, da det vil give det bedste resultat i forhold til et plant gulv. Her kan du få brug for forskellige plader alt afhængigt af, hvilken type gulv du er i færd med at lægge.

Vi har også andre former for tilbehør, du får brug for, når du skal lægge gulv. Lim og tape, kiler, styreklodser, lak, underlag og rensevæsker. Du finder det hele hos os.

Du kan se vores strøer og plader her, og er du i tvivl om noget, så skal du endelig bare give vores kundeservice et kald eller sende dem en mail. De er altid klar til at hjælpe ved eventuelle tvivlsspørgsmål. Er du på udkig efter andet tilbehør til gulvprojektet, så finder du alt vores tilbehør til gulve her.
 

Køb byggematerialer online nemt og fleksibelt

Vi mener ikke, det skal være besværligt at få købt sine byggematerialer, hvad end det er til massive trægulve, laminatgulve eller noget andet. Derfor har vi valgt at give dig muligheden for, at købe det du mangler online. Fordelen er, at du nu kan klare dine indkøb præcis, når det passer dig. Det er underordnet, om det er morgen, aften eller sågar weekend, hele sortimentet er til rådighed 24 timer i døgnet alle ugens syv dage. Sådan gør vi det nemt og fleksibelt at få startet det nye byggeprojekt.

Det er smart med online bestilling, men hvad nu med leveringen? Den behøver du heller ikke at bekymre dig om. Vi leverer inden for 1-3 hverdage lige til din hoveddør. Så bliver det ikke ret meget nemmere. Er du professionel kan du få dine byggematerialer leveret senest kl. 7 den efterfølgende hverdag til lige den adresse du ønsker – hvis du altså er oprettet til natlevering

Altid hjælp at hente hos Optimera

Hos os behøver du aldrig brænde inde med dine spørgsmål omkring laminatgulve eller trægulve. Vi har nemlig veluddannet personale, der løbende holder sig ajour inden for nye tiltag inden for byggefaget. Sådan kan de nemlig yde den bedste rådgivning og sparring til vores kunder. Det er underordnet, om dine spørgsmål handler om trægulve, laminatgulve eller en helt tredje ting – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Hos os står kvalitet højt på listen, da vi ved, det har stor betydning for dit byggeprojekt, at materialerne er i orden. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, og derfor har vi valgt ikke at føre de allerbilligste produkter i vores sortiment af massive trægulve og laminatgulve. Vi mener nemlig ikke, at vi kan stå inde for kvaliteten af disse produkter. Det betyder dog ikke, at du ikke får en god pris, blot at du også kan være sikker på, at du får en ordentlig kvalitet for pengene.

Er du i tvivl om noget i forhold til massive trægulve eller laminatgulve? Så kontakt os på nedenstående oplysninger:

Tlf.: +45 48 78 44 55

Mail: kundeservice@optimera.dk